Idrott å barn

Idag på öppna förskolan började vi prata om idrott tex fotbollsträning och ridning osv.. Vi disskuterade hur allvarligt det bör vara och pedagogik osv... Å nu slår jag på ettan och då debatteras de just om det.. Och Magnus Hedman har enligt mej väldigt vettiga åsikter!! Han menar på att barn ska ha roligt och inte pressas och även Christian Olsson ( 3 steg) oxå vettig medans en del tycker barnen ska tränas hårdare för å bli bättre sen osv. Svårt förklara i skrift men allafall häftigt att de var en sån disskussion just ikväll. Mina stora killar spelar båda fotboll å den största går riktigt inför det. De andra har ingen sån aktivitet. Lea har provat fotboll men tröttnade.. Var enligt mej lite för hög nivå för så små . Hon gillar hästar så tänkte kanske hon skulle få prova de nångång men då får jag nog få med min syster märtis eller min vän Sofia som e lite mer hästkännare än mej;) Är kul om barn har nån fritidsaktivitet men ska inte bli för mkt tycker jag .. Så mkt som ska orkas å hinnas med å det innebär ju även vissa kostnader. Det är väldigt roligt gå på killarnas fotbollsmatch och se hur de kämpar ❤. Nu ska jag fortsätta kolla tvn.. Nu pratar de om utvisningen för lilla flickan..det finns alltid 2 sidor av allt.. Kramis

Ps. En bild på Lea med en käppdrake mellankillen gjort till henne på Miniorerna, kärlek.

1 maja:

skriven

Hej!
Vilken fin käppdrake va duktig han är. Idrott tycker jag ska va roligt inte krävande men det är inte lätt för mycket leder tidigt till allvar. Mina stora har vi haft på fotboll men det slutade med att vi mutade med godis för att få dit dom så då la vi av. Viktor dansar shuffel, pilbåge, gitarr och scout, Simon har bara scout just nu har försökt med golf men det kräver mycket tid med mannen vilket inte finns just nu, Mattias har somjag skrev igår börjat med innebandy och det verkade han gilla. Våra barn lägger sig lite olika Mattias och Sofia lägger sig kl sju vare sig det är helg eller inte såvida vi inte har gäster eller är bortbjudna, Simon ska var klar för sängen kl åtta men halar oftast ut det till kvart över och Viktor ska ligga i sängen kl nio på helger eller när vi är lediga så får dom vara uppe till kl 10 Simon lägger sig oftast tidigare pga att datortiden är slut ingen ide att var uppe då enligt honom. Vi har alltid varit tydliga med att det är viktigt att barn får sin sömn och att ju fler timmar dom får före midnatt desto bättre. Detta har ju innebärt att vi har fått tidiga morna här men det har vi tagit, dom små vaknar allt från halv sju till åtta mest vanligt är det tidiga men det är ok för oss på helgen turas vi om att gå upp men vi är så gott som alltid klara med frukost till nio senast halv tio.
Idag har jag varit på kräftskiva på jobbet det var trevligt och gott, har oxå bokat bio besök med mannen och dom små Sammys äventyr 2 på 3D på söndag ska bli kul den första filmen om Sammy var den första filmen Mattias så på bio och dessutom 3D ska bli mysigt. Ja vi har lite tonårstjafs men förmodligen inte så mycket jämnfört med andra, oftast disskutionen om dator tid och läxläsning Viktor har fått ultimatum har det inte skett tydliga förbättringar till veckan innan höstlovet så flyttas hans dator och tv upp till övervåningen. Sen är det väl det vanliga gnäll och tjat om städning vilka tider man ska va hemma och liknande. Nu väntar sängen, hoppas ni får en härlig Stockholmstur och ska bli kul att höra vad sonen gillar musikalen du kommer att älska den ha de jätte bra och njut stor kram.

2 Sofia:

skriven

Självklart är jag mer än frivillig till att introducera Lea in i hästlivet så småningom! Kram finis

3 Svintoflickan:

skriven

Sofia - jihaa ❤kram å saknar dej!

Kommentera här: